HU
Futó projektek,  Hírek,  Hírek rólunk,  Programok és projektek

Otthonom Erdély online kiadvány

Otthonom Erdély című online kiadványunkban az Otthonom Erdély esszé-, rajz és fotópályázatunkra benyújtott pályamunkákat fogjuk megjelentetni.

Az Otthonom Erdély esszé-, rajz- és fotópályázat 2021 októberében került meghirdetésre. A pályázatra 14-18 év közötti erdélyi magyar középiskolás diákok pályázhattak önállóan elkészített pályamunkával. A pályázatra 114 diák küldött be pályamunkát.

Pályamunkák a következő megyékből érkeztek: Arad megye, Bihar megye, Hargita megye, Kolozs megye, Kovászna megye, Maros megye, Máramaros megye, Szatmár megye, Temes megye. Dicséretes az a tény, hogy mennyire változatos módon próbálták megfogni a versenyzők a téma lényegét: mit jelent számukra Erdély és hogyan lehet ezt egyetlen képbe vagy rajzba tömöríteni, miként lehet mindezt egy esszében megjeleníteni.

Az Otthonom Erdély címválasztás széles lehetőségei között azt tapasztalhattuk, hogy a pályázók nehezen tudtak alkotó módon, önállóan eligazodni. Azonban nagyszerűen megfogták a téma lényegét a díjazott pályázók, bizonyítva azt, hogy akár a másodperc töredéke is elég megragadni otthonunkat, Erdélyt.

 

A projekt megvalósulását a Bethlen Gábor Alap támogatja.