HU

download

Vajdasági gyerekek táborozása Nagykovácsiban

Nagykovácsiban évről-évre megrendezi a Magyar Cserkészszövetség a Határtalanul Tábort. Idén a Magyarkanizsa községbeli gyerekek tölthettek el ott egy gazdag élményekkel teli hetet. A magyarkanizsai, oromi és tóthfalusi gyerekek a július 15-től-20.-ig tartó táborban számos programon vettek részt. Megismerhették Nagykovácsi nevezetességeit, íjászkodtak, meglátogatták a Budapesti Állatkertet, a Pákozdi Katonai Emlékparkot, a Csodák Palotáját, Székesfehérvárt, fürödtek, csúszdáztak a Római Part strandfürdőben. Esténként a tábortűz mellett vidám cserkészjátékokat játszottak, énekeltek, jó hangulatú táncházban vettek részt.

Csikós Noé, 15 éves, Tóthfalu

Örülök, hogy eljuthattam ide. Amellett, hogy sok ismerősre tettem szert, rengeteg új élménnyel és ismerettel gazdagodtam.  Legjobban a fürdőzés tetszett, igaz az egyik alkalom az időjárás miatt elmaradt. Tartalmas napok értek véget.

Milutinovity Loretta, 14 éves , Orom

Nagyon tetszett ez a tábor, a programok izgalmasak és szórakoztatóak voltak. A kedvencem az állatkert és Székesfehérvár volt. Jól éreztem magam itt, és szeretnék jönni jövőre is.

Csanádi Petra, 12 éves, Magyarkanizsa

Nagyon tetszett a tábor. Sok minden tetszett, sokat tanultam. Kedvenc programom a tábortűz jelenetei voltak. Ha lehet jövőre is eljövök.

Granc Petra, 11 éves, Magyarkanizsa

Nekem legjobban a programok tetszettek. Azok közül pedig az utolsó nap, a csodák palotája és a Római Fürdő. A városnézés is jó volt, ha lesz még ilyen tábor, szívesen elmegyek.

Korom Áron, 11 éves , Magyarkanizsa

A táborban a medencézés tetszett a legjobban. Nem tetszett, hogy az állatkertben is feladatokat kellett oldani, mert az állatoknak csak a felét bírtuk megnézni. Nagyon jól éreztem magam. Örültem, hogy elmehettem, mert barátokat is szeretem. Ha lenne lehetőség, akkor részt vennék még egy ilyen táboron, mert a cserkészet felkeltette az érdeklődésemet. Szeretnék cserkész lenni, mert vonz a táborozás és a természet. Tetszettek a feladatok. Igen fárasztó volt.

Remete Gabriella, 15 éves, Tóthfalu

Hétfőn nagy nehezen átértünk a határon és jó későn értünk a táborhelyre, vagyis este 8 órakor. „Édes Jézus ide hallgass, éhes vagyok mint a farkas” szólás tökéletesen illett.

A kedd reggel egy laza kezdés volt a többi naphoz képest, mert akkor legalább nem 6:30–kor keltünk. A programon egy csapat gyerek eltévedt az erdőben, de nyugi, nem ette meg őket semmi.

A szerdai program érdekes volt, de attól a feladatlaptól nem láttunk tovább az állatkertben, csak teknőst, de azt mindent mennyiségben.

Csütörtökön már érződött, hogy fárad a banda, de ami a lényeg, hogy 100 forintnak 50 a fele…

Igen, a busz végében ment a buli. Aznap voltunk mi minden: Lövészkatonák, Világháborús pilóták és még nyáron is diákok.

Pénteken már egy fáradt, de egy nagyon összeszokott banda lettünk. A strandon a sok büfé mellett még egy mozgó tetkószalon is nyílt.

Szombaton jött a könnyes búcsú ideje. Nagyon jó volt a társaság, szint úgy, mint a programok. Nagyon elfáradtunk, de minden percét élveztük.

Most már visszatérünk a szürke mindennapokba, ahol 8 óra munka, 8 óra pihenés ( csak ), 8 óra szórakozás van.

Sok puszi! Vajdasági túra, Egyes busz.

 

Magyarkanizsa községből 48 gyerek 2 felnőtt kíséretével (Rózsa Antoanetta és Leopold Imre) vett részt a nagykovácsi cserkésztáborban. A gazdag programokkal tarkított tábor célja, hogy megismertesse azon települések gyerekeit a cserkészettel, ahol még nincs csapat. A cserkészet 100 éves hagyományokkal rendelkező módszerei ma talán még aktuálisabbak, mint valaha, mert a modern technológiák és életvitel elvonják a gyerek figyelmét a közös élményektől, a természetben eltöltött időtől, a keresztény értékek és hagyományok ápolásától. Nekünk szülőknek kell felismernünk ezt a problémát, gondoskodnunk a gyermekünk gondtalan gyermekkoráról, hogy boldog, talpraesett felnőtt váljék belőle. Köszönet a szülőknek, hogy megtiszteltek bizalmukkal, és reméljük községünkben is hamarosan megalakulhatnak cserkészcsapatok.

A megérkezett éhes gyerekek a tábor ebédlőjében

Íjászkodás a táborban a második napon

Esti tábortűznél vidám játékokat játszottunk

Fegyverforgatás a Pákozdi Katonai Emlékparkban

A parlament nagylépcsője előtt

Vízi akrobatika a Római Parti standon

Csoportkép a tábori zászló előtt

Forrás: https://www.civilek.hu/hirek-osszes/vajdasagi-gyerekek-taborozasa-nagykovacsiban/