HU
download

Tücsöktábor Péterrévén

Tizedik alkalommal tartanak Tücsöktábort Péterrévén. A Dr. Kiss Imre Művelődési Körhagyományápoló csoportja által szervezett foglalkozásokon az idén közel 70 gyermek vesz részt.

Együtt gyakorolnak kicsit és nagyok a péterrévei Tücsöktáborban. A gyerekek zöme visszajáró vendége a rendezvénynek. „Én lassan öt éve tamburázok, és azt szeretem benne, hogy a hangszer szépen szól és jó a társaság” – mondta a péterrévei Hajdú Bence.

A legtöbben prímtamburát pengetnek, de Bartusz Rita tamburacsellón játszik. „11 hónapja játszom csellón, és azért szeretem, mert nagyon jó a társaság, és nagyon jó dalokat játszunk.”

Ez a tizedik Tücsöktábor Péterrévén. Ifj. Csasznyi Imre erre az alkalomra minden évben hazajön Budapestről, és vele tart több zenésztársa is. Nekik köszönhetően számos gyerek szerette meg ezt a hangszert. „Esténként ezek a gyerekek most már maguktól muzsikálnak, volt olyan, hogy mi itt muzsikálgattunk magunknak nagyok esténként, a kicsit pedig hátul ugyanolyan hangszerfölállásban már tudnak a saját szórakozásukra zenélni. Ez a cél, hogy ők saját maguk meg tudják teremteni azt a hangulatot, amiért ez a zene létrejött.”

A Csasznyi család portáján tamburaoktatást és kézműves-foglalkozást tartanak , a színházteremben pedig énekelnek és gyermekjátékokat gyakorolnak a tábor résztvevői. A tábor szombaton gálaműsorral zárul.

 

Forrás: https://www.civilek.hu/hirek-osszes/tucsoktabor-peterreven/