HU
mcszesz hírek

A MCSZESZ és az EMKISZ kultivál

Kultivál 2019 „Érzem – teszem – mutatom”
Ifjúsági közösségfejlesztő tábor

2019. augusztus 08-11

A tábor célja: A Kárpát-medencei régiók közötti szakmai – művészeti tevékenységek, ifjúsági közösségszervezés – kapcsolatok kialakítása, fenntartása és fejlesztése.

A résztvevők tapasztalatot cserélnek, kulturális és közösségépítő jó gyakorlataikat megosztják egymással – többek között ifjúsági érdekérvényesítésről, önkéntességről, forrásteremtésről kapnak ismereteket, és a projekttervezést, közösségi tervezést is gyakorolhatják. Mindezek interaktív alkotó és előadó művészeti tevékenységekkel, zárásként pedig bemutatókkal valósulnak meg.

A tábor fő tematikája a kortárs, ifjúsági irodalmi alkotásokra irányul, azok megzenésítésére, illusztrációjára, feldolgozására, előadására és mindezek szakmai koordinálására, menedzselésére.
Az EMKISZ beszámolója:

Egy éjszakai utazás és rövid pihenés-felfrissülés után a Kultivál 2019 kolozsvári csapata munkára készen áll. Kis eligazítás után ismerkedés következik, majd holnap reggel kezdődnek a szekciómunkák Lakiteleken.

 

 

 

 

 

 

Komoly munka folyik a Kultivál második napján, az ifjúságsegítő csoportban civil szervezet felépítéséről, projekttervezésről, költségvetésről és kommunikációról beszélgetünk.

                                                   

 

A csapatok komolyan dolgoznak, alakulnak a (fiktív) szervezetek, készülnek a (fiktív) projektek. 💪 Egész délelőtt azzal próbálkoztunk, hogy teljes csapatokat fotózzunk, de ez szinte lehetetlenség: interjúznak, fotóznak, támogatókat keresnek, reklámoznak…

Képzőművészeti szakosztályunk sem tétlenkedett a Kultivál ideje alatt, a szép idő és környezet kedvezett az alkotómunkának.

A Kultivál utolsó reggelén a képzőművészetisek is bemutatják munkájukat, majd közös értékeléssel és zárással ér véget az V. Kultivál.