HU
download

Kolozsváron is a The art of Banksy kiállítás

AUGUSZTUS ELSEJÉTŐL KOLOZSVÁRON IS LÁTOGATHATÓ A THE ART OF BANKSY KIÁLLÍTÁS

Kolozsváron tekinthető meg augusztus elsejétől kezdve a The Art of Banksy kiállítás.

A graffitiművész 50 alkotását bemutató vándortárlat augusztus 1-je és november 3-a között látogatható a Vaida Voevod Házban (Hunyadi tér – Piaţa Ştefan cel Mare 18).

A The Art of Banksy kiállítás Isztambulból indult 2016-ban, azóta bejárta Párizst, Londont, Rómát, Berlint, Tel Avivot, Torontót, Montreált, Milánót. Képeket, fotókat és 3D tárgyakat tartalmaz, többek közt a Lány léggömbbel (Girl with Balloon), a Police Kids, a Bomb Hugger című alkotásokkal ismerkedhetnek meg a látogatók.

A tárlatot Banksy életéről és életművéről szóló videók egészítik ki.

A szervezők emlékeztetnek, hogy a street-art legismertebb képviselőjét, Banksyt a Times magazin a bolygó 100 legbefolyásosabb embere közé sorolta, noha identitását továbbra is homály fedi. Annyit lehet tudni róla, hogy az Egyesült Királyságban, Bristol városban született.

Banksy neve tavaly azzal került a címlapokra, hogy a Lány léggömbbel című munkája egy aukción megsemmisítette önmagát, pár másodperccel azután, hogy elkelt 1,4 millió angol fontért.

A kolozsvári kiállításra a Vaida Voevod Háznál, valamint on-line az Eventim.ro-n lehet jegyeket vásárolni, valamint a kiállítást támogató cégeknél (Vodafone, Telekom, Diverta, Cărtureşti, Carrefour és OMV-töltőállomások).

Egy jegy ára 35 lej hétköznap és 40 lej hétvégén. A tanulók, diákok és nyugdíjasok 20 lejes jegyet vásárolhatnak hétköznap és 30 lejért látogathatják a kiállítást hétvégén. A 7 évnél kisebb gyerekek számára a tárlatlátogatás ingyenes.


Forrás: https://www.civilek.hu/hirek-osszes/kolozsvaron-is-a-the-art-of-banksy-kiallitas/