HU
közérdekumegkereséseklevelek

Civil körlevél

 Kedves Civil Kollégák!

A Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége (MCSZESZ) érdekképviseleti szervezetként fokozottan odafigyel arra, hogy a civil szférának juttatandó költségvetési támogatások elosztásának a folyamata miként történik.

A MCSZESZ fontosnak és időszerűnek tartja a Communitas Alapítvány támogatási politikájának reformját. Meggyőződésünk, hogy az elosztás mikéntje jelentős mértékben hozzájárulhat a civil szféra szerepvállalási készségének növeléséhez, ekként a magyar közösség építkezéséhez.

Nem kívánunk példákat idézni arra vonatkozóan, hogy mikor, milyen szinten, milyen eszközökkel léptünk fel nyilvánosan ebben a kérdésben. Az már nem rajtunk múlt, hogy a fellépéseknek lényegi hatása eddig nem volt.

A civil társadalmunk ismételten eljutott addig a pontig, amikor a támogatás-politika kérdését szükségesnek tekinti napirendre tűzni, erről tanácskozni. A KMDSZ által kezdeményezett tanácskozáson természetesen a MCSZESZ is részt vesz.

Ezenközben a MCSZESZ tovább dolgozik a már nyilvánosan bejelentett programján, melynek célja egy erdélyi magyar civil alap létrehozása.

 

Kolozsvár, 2009. febr. 9.

 

A MCSZESZ Igazgató Tanácsa nevében

Bodó Barna

elnök