HU
download

Az élővilág szeretetének tábora

Madarászati, póktani, haltani, környezettudományi, növénytani, mikrobiológiai, illetve kétéltűekkel és hüllőkkel foglalkozó csoport népesítette be július 21-e és 28-a között a Topolyai-tó partját a XXIX. ÖKO-CAMP-on.

Az Arcus Környezetvédő Egyesület elnöke, Harkai Ákos lapunknak elmondta, hogy teljes mértékben elégedettek az ide táborral.

— Sikeres tábort zártunk mind a résztvevőket, mind az időjárást illetően. Összesen 63-an voltunk, ebből 43-an táboroztak, 20-an pedig a szervezői gárdát erősítették. Népes csoport érkezett Szabadkáról, Újvidékről és Topolyáról, ezenkívül jöttek még Kishegyesről, Zentáról, Pirosról, Csantavérről és Magyarországról. A csoportvezetők között is akadtak olyanok, akik a határon túlról utaztak a helyszínre. Az ÖKO-CAMP nem csupán gyermektábor, hanem szaktábor is, mely a környezet- és a természetvédelem felé orientálódik. Azt tapasztalom, hogy kezdünk felébredni, és egyre fontosabbnak tartjuk a környezettudatos életet.

A táborlakók sátorban aludtak, és teljes ellátásban részesültek, amit pályázati támogatásokból tudtak finanszírozni.

A következő idei program a szeptember 28-án és 29-én megrendezendő IV. Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója, melyre augusztus 25-éig kell leadni a kutatásról szóló absztraktot. A találkozónak a Topolyai Művésztelep ad otthont. Folyamatban levő kutatással is lehet jelentkezni, viszont kötelező előadni a meglevő munkát, melyről a szakmai zsűri mond véleményt.

 

Forrás: https://www.civilek.hu/hirek-osszes/az-elovilag-szeretetenek-tabora/