HU
Erdély,  Hírek,  Hírek a világban

MTNE 2022 – XXIII. Műszaki Tudományos Ülésszak – felhívás

Kezdési időpont: 2022. november 19., szombat 9.00 óra (Ro idő)
Helyszín: Sapientia EMTE, Kolozsvár, Mátyás király/Matei Corvin u. 4. sz., Óváry-terem

Meghívó

Az EME Műszaki Tudományok Szakosztálya és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara az idén 2022. november 19-én formájában szervezi meg a XXIII. Műszaki Tudományos Ülésszakot, a Magyar Tudomány Napja Erdélyben rendezvénysorozat keretében.

Immár hagyománynak számít, hogy a Kárpát-medencei magyar tudományos élet aktív és fiatal képviselői értékes gondolataikat, tapasztalataikat osztják meg egymással, a tudományos töltetű, de kötetlen és baráti beszélgetések során, amelyek az előadásokat kísérik.

Az idei rendezvényt hibrid változatban tervezzük (élő, illetve online kapcsolódási lehetőséggel), mely által a tőlünk távoli országokból is megszólíthatunk előadókat. Reméljük, az ülésszak most is alkalmat nyújt az eszmecserére, műszaki érdeklődésű fiataljaink számára pedig ösztönző erőt ad az alkotásra.

A műszaki tudományág jelenlegi kutatási eredményeinek bemutatásához/megvitatásához számítunk az Ön közreműködésére is.

A magyar és angol nyelven beküldött és elfogadott (lektorált) tanulmányok magyar nyelvű változata a Műszaki Tudományos Közlemények sorozat legfrissebb kötetében jelenik meg nyomtatva és online is (https://eme.ro/publication- hu/mtk/mtk-main.htm), az angol nyelvű pedig online sorozatban: https:// eme.ro/publication/mtk/mtk- main.htm.

Ugyanakkor az anyagtudományok területéhez tartozó tanulmányok az Acta Materialia Transylvanica folyóiratban is közölhetők (https://eme.ro/publication- hu/acta-mat/mat-main.htm).

Bővebb információk (jelentkezési űrlap, határidők, a közlésre szánt tanulmány formai követelménye) a konferencia honlapján találhatók: http://eme.ro/ muszakitudomanynap/

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 30.
A lektorált tanulmány leadási határideje: 2022. október 10.

Kérjük leveleiket erre címre szíveskedjenek küldeni: muszaki@eme.ro

A múlt évi, XXII. Műszaki Tudományos Ülésszak videófelvétele itt érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=emo5aOLoPA4, a programfüzete itt látható: https://eda.eme.ro/handle/10598/32771, illetve a fényképes beszámolója itt olvasható: https://eda.eme.ro/handle/10598/32768.