HU
Erdély,  Hírek

AZ ÉPÍTÉSZET SZEREPE A NEMZETI IDENTITÁSBAN – STEPHEN SHOLL ELŐADÁSA A BOLYAI SZAKKOLLÉGIUMBAN

🕡 időpont: 2022. október 19., 18:00
📌 helyszín: Bolyai János Szakkollégium Temesvár
📗 Az esemény angol nyelven zajlik! Tisztelettel kérjük, részvételi szándékát az alábbi űrlap kitöltésével jelezze: https://forms.gle/XJJKGAtDrvtHMESEA

🇭🇺 Az építészet szerepe a nemzeti identitásban
🇬🇧 The Role of Architecture in National Identity
A legújabb építészeti trendek egyre inkább eltávolítják az épületeket a helyi, regionális vagy akár nemzeti identitástól. Stephen Sholl előadása az építészet és a közösségi identitás közötti kapcsolatot elemzi, és a bizonyos építészeti stílusok nemzeti identitásra gyakorolt hatását taglalja, kitérve az építő és romboló befolyásokra.
Stephen Travis Sholl a Virginia Tech School of Public and International Affairs mesterképzéses hallgatója, korábban a Kenti Egyetem Brussels School of International Studies képzésén tanult nemzetközi konfliktus és biztonságpolitikai tanulmányok szakon, valamint történelemből szerzett diplomát a Freed-Hardeman Egyetemen. 2021-ben a Hungary Foundation és az MCC közös ösztöndíjprogramjának, a Budapest Fellowship Program ösztöndíjasa volt. Washingtoni és brüsszeli tanulmányai és munkája során tudományos kutatásainak nagy részét a transzatlanti kapcsolatokra és Közép-Európára összpontosította, első diplomamunkáját az emlékezetpolitika magyar külpolitikára gyakorolt hatásairól írta.