HU
tiszt

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége

2015. okt. 24-én Marosvásárhelyen tartotta meg tisztújító közgyűlését a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége. A közgyűlésre azután került sor, hogy a 2014 decemberben esedékes közgyűlést, amikor tisztújítást kellett volna tartani, a jelentkezők kis száma miatt nem lehetett megszervezni. Ekkor határozta el az elnökség, hogy adatbázis-frissítést végez, és minden tagjától (119 szervezet 15 megyéből) új regisztrálást kér. A közgyűlésig ezt meg is tette 42 szervezet, 8-10-nek az újra regisztrációja folyamatban van. Természetesen ez a folyamat nem zárult le, bárki bármikor kérheti tagságának aktiválását.
 
A tevékenységi beszámolóból a jelenlévők megtudhatták, hogy az 1999 óta évente megszervezett Civil Fórumnak 2010-től a lett MCSZESZ a szervezője, azonban 2011-ben már annyira csekély volt a részvétel, hogy azóta a rendezvény szünetel. A 2012-ben indított Civil Akadémia azonban működik, amint az Erdélyi Magyar Civil Évkönyvnek is készül az idei, harmadik kiadása, az erdélyi magyar napok jellegű rendezvények elemző tanulmányait adja majd közre. Emellett a MCSZESZ egyik nagy volumenű vállalása, hogy a civil integráció elősegítése érdekében Civil Információs Centrum irodát működtet Kolozsváron. Következett a pénzügyi beszámoló, a jelenlévők mindkét beszámolót elfogadták.
 
A közgyűlés a tisztújítással folytatódott. A közgyűlés arról határozott, hogy az elnökség a jövőben a kisebb taglétszámra való tekintettel 5 helyett 3 tagú legyen, miáltal javul az ügyintézés operativitása. A titkos szavazással megválasztott tisztségviselők: Bodó Barna – elnök; Incze Vanda és Szász Alpár Zoltán – alelnökök.
 
A tisztújítást négy új szervezet felvétele követte.