Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale Maghiare Din Transilvania

Despre F.O.N.M.T.

Ştiri

Donare

Descrierea organizației

Federația Organizațiilor Neguvernamentale Maghiare din Transilvania (în continuare FONMT) a fost fondat in anul 2005 de 77 organizații civile din toată Transilvania, demonstrând nevoia unui parteneriat. În prezent FONMT cuprinde în total 101 de organizații locale sau regionale. Scopul Federației e protejarea drepturilor și a intereselor civile, sprijinirea organizațiilor neguvernamentale și creșterea eficacității acestora. FONMT este o organizație, care coordonează scopurile părților și asigură un spațiu pentru dialogurile între civili și civili sau civili și municipalități.

Organizația realizează proiectele în mod indirect, prin organizațiile partenere.Scopul acestui proiecte culturale  este să acordăm un sprijin material și moral partenerilor care derulează programe culturale, au în scop consolidarea civililor, a culturei.

În decursul anilor 2007 și 2008 FONMT a avut două programe de acest gen:

Înființarea unui portal, site Civil – Site-ul dă o oportunitate pentru FONMT și pentru organizațiile partenere pentru a întroduce organizația și programele, dar are ca scop și informarea civililor și nu numai despre programe, legislație, alte informații utile.

Fondarea Premiului Organizația Civilă a Anului – Premiul a fost fondat drept ca recunoștință în fața de munca efctuată de civili și pentru a prezenta societatea civilă. Din anul 2008 premiul este decernat de FONMT împreună cu Fundația Organizațiilor Neguvernamentale Maghiare din Transilvania.

Organizarea întâlnirilor cu ONG-uri – Întâlnirile județene, la care sunt invitate toate organizațiile activi din județul respectiv, are ca scop deciderea unor acțiuni pentru a modifica, înbunătăți căile de acordarea finanțării pentru ONG-uri. Până în prezent au avut loc 4 astfel de întâlniri cu cererea concretă din partea prezenților de a avea câte un reprezentant civil între evaluatorii aplicațiilor.

Concurs de idei pentru ajutorarea copiilor: o comunitate profesională oferă sprijin în crowdfunding

 15.05. 2020

Platforma și comunitatea ChildHub se oferă să sprijine organizațiile din Sud-Estul Europei în utilizarea crowdfunding-ului pentru proiectele lor inovatoare dedicate copiilor. ChildHub este o comunitate europeană de specialiști în protecția copilului, iar crowdfunding-ul este o practică colaborativă de promovare a unei idei sau a unui proiect și de a strânge fonduri de la un număr cât mai mare de oameni, de obicei prin intermediul internetului.

Astfel, ChildHub invită organizațiile să își prezinte ideile până pe data de 31 mai (vedeți detaliile de mai jos). Primele 3 idei preselectate vor trece printr-un proces de votare pe platforma ChildHub, dar pe parcursul anului 2020 doar o singură idee de proiect va fi sprijinită, așadar va fi un singur câștigător. Campania va fi realizată pe timpul verii, astfel încât ideea de proiect câștigătoare să fie implementată până la sfârșitul anului 2020.

În general, proiectul trebuie să-și propună îmbunătățirea protecției, educației și bunăstării copiilor. Câteva exemple de idei de proiect: jocuri pentru copii, broșuri, cursuri pentru copii sau profesioniști, metodologii de activitate (dar nu neapărat ceva de ordin material).

La apel poate participa orice organizație (de preferință neguvernamentală) care îndeplinește următoarele criterii:

  • este înregistrată oficial sau are o prezență și activitate semnificativă în cel puțin una dintre următoarele țări: România, Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Kosovo, Moldova, Macedonia de Nord, Serbia;
  • are ca obiectiv protejarea și îmbunătățirea vieții copiilor prin diferite abordări (inclusiv prin susținerea profesioniștilor care lucrează cu copii) sau ideea proiectului promovat este concentrată semnificativ pe copii;
  • are cel puțin doi ani de activitate și poate să prezinte unele dintre rezultatele promițătoare obținute până la momentul actual.

Campania de crowdfunding se va desfășura pe o platformă de crowdfunding deja existentă, iar  ChildHub va ajuta organizația câștigătoare cu:

  • Planificarea campaniei de crowdfunding (pagini web pe platforma ChildHub, videoclipuri și alte materiale promoționale);
  • Promovarea campaniei la nivel regional, traduceri, folosirea canalelor noastre media;
  • Mobilizarea comunității noastre, identificarea ambasadorilor;
  • Tehnologia informației și sprijin financiar;
  • Consiliere în implementarea proiectului.  

Mai multe despre procesul de selectare, crowdfunding și modul în care ChildHub va sprijini campania aici (în română) aici și (engleză) aici

Pentru a candida, este suficient să completați acest formular în limba engleză, până la data de 31 mai.

Pentru întrebări suplimentare vă invităm să ne contactați la adresa: info@childhub.org

 
3,5% Hai să construim împreună acea Românie pe care ne-o dorim cu toţii, acea Românie bazată pe educaţie şi cunoaştere!

Sprijină programele noastre educationale adresate copiilor, tinerilor, ONG-urilor şi hai să dezvoltăm împreună oameni şi comunităţi prin educaţie! Îti mulţumim.

Sponsori