MACSZESZ

2019-2020 Programjai/Projektjei

Projekt címe: Szórványvidékek civil szervezeteinek feltérképezése, integrációja és támogatása 

Támogató: Nemzeti Együttműködési Alap

Futamidő: 2019. július 15. – 2020. március 15.

Projektbe bevont megyék: Fehér, Hunyad, Máramaros

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Futamidő: 2019. július – 2020 máricus

Projektbe bevont megyék: Erdély

.

.

Támogató: Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége

Futamidő: 2020. január 1 – 2020. február 29.

Projekte bevont megyék: Erdély

.

.

Civil Kisokos 2020

Támogató: Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége

A MCSZESZ 2020-ban indította el a Civil Kisokos felületét a civilportal.ro főoldalán. Mivela  szervezet tevékenységébe 2014 óta aktívan beletartozik a civil tanácsadás is a MCSZESZ minden erdélyi magyar civil szervezettől várja a forrásszerzéssel, működéssel… stb. kapcsolatos kérdéseket a civilkv@gmail.com-ra. A kérdésekre a választ szakemberek adják. 

pályázati hírlevél

Támogató: Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége

A MCSZESZ vállalja a hírlevél szerkesztését. Jelen vállalkozásunk előzménye, hogy 2015-ben elindítottunk egy pályázatfigyelőt, ez kb. egy évig működött. Ennek tapasztalataiból építkezve indítjuk most újra(gondolva)
Pályázati Hírlevelünket. Heti Hírleveleinkből a civil szféra minden szereplője tájékozódhat a hazai, magyarországi, valamint Európai Uniós pályázati kiírásokról egyaránt! A Hírlevélben frissen feltöltött pályázatok mindegyike az adott kategória felső részén jelenik meg. A hírlevél ingyenes, feliratkozni a civilkv@gmail.com e-mailcímen lehet. 

 

civil tanácsadás és képzések

A MCSZESZ magyarországi partnerszervezetei támogatásával minden évben vállalkozik online, telefonos, személyes yanácsadásra. Ezt segíti elő a 2020 máricusában megjelent Civil Kisokos is. A korábbi évek civil tanácsadásain több civil szervezet jelezte, hogy szükség lenne szervezeti menedzsment, pályázatírás és PR/kommunikáció témákban szükség van képzések megtartására. A MCSZESZ arra vállalkozott, hogy 2020-2021-ben a felniekben felsorolt témákban tart képzéseket a szervezetek helyszínén, ha a képzésre igényt tartó szervezet min. 20 személyt hív a képzés helyszínére (főként civil szervezeteket). A MCSZESZ kiutazik a helyszínre, illetve viszi a képzést tartó előadót.