HU
Erdély,  Hírek,  Hírek a világban

Együttműködési megállapodást írt alá az Erdélyi Múzeum-Egyesület és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá az Erdélyi Múzeum-Egyesület a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel. Az ünnepélyes aláírásra, mellyel egy korábbi, 18 évvel ezelőtt kötött megállapodást újítottak fel, 2022. szeptember 6-án került sor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A megállapodás alapján a két intézmény az alábbi területeken működik együtt: tudományos, kutatói cserelátogatás, közös konferenciák, műhelybeszélgetések szervezése, közös kutatás-fejlesztési projektek indítása, közös kutatási eredmények megosztása, intézményi publikációk cseréje, könyvtárközi együttműködés. Az EME részéről Bitay Enikő elnök, a BME részéről Czigány Tibor rektor írta alá a megállapodást.

A Budapesti Műszaki Egyetem honlapján is elérhetők a Bitay Enikő elnök asszony látogatásáról és a BME–EME új megállapodásáról szóló hírek:

https://www.bme.hu/hirek/20220927/Folytatja_kozos_munkajat_a_Muegyetem_es_az_Erdelyi_Muzeum_Egyesulet

Ezen kívül a Dr. Koczkáné Dr. Csiszár Emíliával, a BME nemzetközi rektorhelyettes asszonyával készült nagyinterjú is olvasható, melyben a rektorhelyettes hangsúlyozza a határon túli magyar egyetemekkel és intézményekkel való együttműködés fontosságát:

https://www.bme.hu/hirek/20220922/A_BME_a_nagyvilag_legjobbjait_vonzza_Budapestre_es_kaput_nyit_a_vilag_vezeto_egyetemei_fele