Fedezd Fel Kolozsvárt!- Díjátadó

Fedezd Fel Kolozsvárt!

A János Zsigmond Unitárius Kollégium adott helyet a Fedezd Fel Kolozsvárt! videópályázat díjátadójának

Lezárult a “Fedezd Fel Kolozsvárt! videópályázat középiskolások számára” a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége szervezésében.
A győztes személy megnevezésére az ünnepélyes díjátadáson került sor 2018. december 18.-án, a János Zsigmond Unitárius Kollégium dísztermében.
A Fedezd fel Kolozsvárt! videópályázat célja, hogy ráirányítsa a fiatalok figyelmét Kolozsvár értékeire, látványosságaira, és hogy ösztönözze őket annak feltérképezésére, hogy mit jelent számukra városuk, mit jelent családjuknak, iskolájuknak.
A pályázat első kiadására a kolozsvári Apáczai Csere János és a Báthory István elméleti líceumok IX–XII.-es tanulói jelendkeztek. Idén az Apáczai Csere János Elméleti Líceumból és a János Zsigmond Unitárius Kollégiumból jelentkeztek a versenyzők.
Hosszú távú célunk a versenyt megnyitni minden Kolozsváron tanuló magyar középiskolás számára.
A pályázók egyénileg, illetve maximum kétfős csoportokként vehettek részt a versenyen.
A zsűri tagjai: a Sapientia EMTE, Kolozsvár Média Tanszékének felkért tanára: Dr. Kassay Réka, drd. Simon Eszter a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem doktorandusz hallgatója, és a MCSZESZ munkatársa, valamint a pályázati munka felkészítőjét tartó Fotó Film médiás hallgató. A videópályázatra a képzést Kovács Nóra tartotta, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Fotó- Film Média mesterképzés elsőéves hallagtója.

Díjazás:
Az ünnepségen a versenyzők könyvjutalmat, valamint
a helyezettek pénzjutalomban részesültek.

I. díj: Dimény Kristóf a János Zsigmond Unitárius Kollégiumból: https://www.youtube.com/watch?v=xHJz_3A4evE&feature=youtu.be
II. díj: Ballai Álmos és Filep Rudamas Vahid az Apáczai Csere János Elméleti Líceumból: https://www.youtube.com/watch?v=P6whQc3SkB4
III. díj: Kerdtész Noémi a János Zsigmond Unitárius Kollégiumból: https://www.youtube.com/watch?v=CkdlSXU51Q8

– A projektet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta –