Fotópályázat

Fotópályázat

FOTÓPÁLYÁZAT

A MAGYAR CIVIL SZERVEZETEK ERDÉLYI SZÖVETSÉGE 

ÉRTÉKEKRŐL TANULVA! C. FOTÓPÁLYÁZATOT HIRDET

FEHÉR MEGYE KIVÁLASZTOTT TELEPÜLÉSEIRŐL

 

Készíts képet Fehér megye kiválasztott településeinek értékeiről, mutasd be mit és miértszeretsz benne. Fényképezd le, amit másoknak is szívesen megmutatnál. A Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége fotópályázatot ír ki 14–18 éves fiatalok számára.

A digitális kultúra terjedésével ma már bárki készíthet fotót szinte bármilyen eszközzel: a fényképezőgéptől kezdve a mobiltelefonig. Nem az általatok használt munkaeszköz a legfontosabb! Sokkal fontosabb a bemutatás.

FELADAT: Készíts egy minimum öt képet tartalmazó fényképalbumot Fehér megye kiválasztott településeinekértékeiről, nem muszáj, hogy az általad kiszemelt település a lakóhelyed legyen! A fotó bármit megörökíthet, amit valóban értéknek tartasz. Ötletek, hogy miről készíthetsz képet: templomok, kastélyok, idős házak, háztartások, régi fényképek-fényképalbumok, szőttesek, népviselet, régi tárgyak, régi családi papírok. Az albumban aktuális portrékat nem fogadunk el.

Mutasd meg úgy, ahogy nem mutatta be még senki! A kép elkészítését követően minden felvételről készíts egy rövid 3-4 mondatos leírást!

A következő településekenkészíthetsz fényképeket: Alsókarácsonyfalva, Bethlenszentmiklós, Boldogfalva, Búzásbocsárd, Csombord, Enyedszentkirály, Felsőmarosújvár, Felvinc, Küküllővár, Lőrincréve, Magyarbagó, Magyarbece, Magyarcsesztve, Magyarpéterfalva, Magyarsülye, Marosdécse, Marosgombás, Maroskoppánd, Marosnagylak, Marosújvár, Nagymedvés, Székelykocsárd, Torockó, Torockószentgyörgy, Tűr, Vajasd, Miriszló.

Az elkészített képeket küldd el nekünk, a MCSZESZ-nek JPEG formátumban! Majd külön készíteni kell egy Word dokumentumot, ide beilleszti a képeket és a hozzájuk tartozó leírást, történetet. Ide be kell írni a település nevét is!Adokumentumot és a fénykép-sorozatot a civilkv@gmail.com e-mailcímre várjuk.

A kísérő levélben írd meg nevedet, életkorodat, iskolád nevét és (ha van) a felkészítőd nevét.

Egy pályázó több pályamunkát is beküldhet.

 

Beérkezési határidő: 2018. november 30.

A pályázat díjai: egy I. díj (pénzjutalom), két II és három III. díj (pénzjutalom). Az alkotások a szerzők nevével együtt felkerülnek a MCSZESZwww.civilportal.roc. honlapjára.

A pályázat beküldője a pályázat beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója az alkotó nevének közlésével felteheti a fényképeket különbözőkommunikációs eszközökre, illetve közzéteheti a képeket az interneten.

 

A pályázat és a tábor támogatója a Bethlen Gábor Alap.

További felvilágosításért keresse a MCSZESZ képviselőjét (Brînzan-Antal Krisztina) a 0751382307-es telefonszámon, illetve a civilkv@gmail.comelektronikus postacímen. A pályázati felhívás és a plakát a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetségének a Facebook oldalán is megtalálható.

 

Fotópályázat

Fotó: MCSZESZ, Magyarlapád, református parókia, 2018. október