FEDEZD FEL KOLOZSVÁRT! - DÍJÁTADÓ

FEDEZD FEL KOLOZSVÁRT! – DÍJÁTADÓ

Lezárult a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara partnerségében megszervezett “Fedezd Fel Kolozsvárt! – Videópályázat középiskolások számára” című pályázat.
A nyertesek kihirdetésére és az ünnepélyes díjátadóra 2018. február 19-én 17:00 órától került sor a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karán.
A díjátadó ünnepség moderátora Brînzan- Antal Krisztina, a MCSZESZ irodavezetője.
A versenyzőket dr. Bodó Barna a MCSZESZ elnöke köszöntötte. Ezt követően Gödri Csilla a Sapientia EMTE PR felelőse beszélt a versenyzőkhöz.
A beszédeket követően a részvevők megtekinthették a diákok által készített kisfilmeket.
A Fedezd fel Kolozsvárt! videópályázat célja az volt, hogy ráirányítsa a fiatalok figyelmét Kolozsvár értékeire, látványosságaira, és ösztönözze őket annak feltérképezésére, hogy mit jelent számukra, családjuk és iskolájuk számára a város.
A pályázat első kiadására a kolozsvári Apáczai Csere János és a Báthory István elméleti líceumok IX–XII-es tanulói jelentkeztek. Hosszú távú cél azonban a versenyt megnyitni minden Kolozsváron tanuló magyar középiskolás számára.
A beérkezett pályázatokat elbíráló zsűri tagjai a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán működő Filmművészet, fotóművészet, média szak oktatói, dr. Blos-Jáni Melinda, egyetemi adjunktus és dr. Boné Ferenc tanársegéd, valamint a pályázók számára felkészítőket tartó média szakos hallgatók, Tóth Helga és Lakatos Mihály.
Díjazás:
Az ünnepségen minden versenyző értékes ajándékcsomagban, az első három helyezett pedig pénzjutalomban részesül. Az első három díj összege:
I. díj: 500 lej: Csüdöm Henrietta és Ballai Álmos
II. díj: 300 lej: Szabó Lóránd és Sógor Bence
III. díj: 200 lej: Szabó Márk és Albert Eszter

FEDEZD FEL KOLOZSVÁRT! - DÍJÁTADÓFEDEZD FEL KOLOZSVÁRT! - DÍJÁTADÓ FEDEZD FEL KOLOZSVÁRT! - DÍJÁTADÓ

Az alábbi linken megtekintheti a nyertes csapat kisfilmjét:
https://www.youtube.com/watch?v=XpTK2OfE_FM&t=211s
Az alábbi linken megtekintheti a TVR Cluj beszámolóját:
https://www.youtube.com/watch?v=L16l0xhfp0w