MCSZESZ Projektek: 2005-2016

Projektek

 

Megalakulása óta a MCSZESZ az alábbi fontosabb projekteket valósította meg:

2005

 Összefogás és érdekérvényesítés? / Împreună pentru dezvoltarea societăţii civile. – Támogató: Fornetti

2006

Kommunikációval és közösségfejlesztéssel a hatékony civil összefogásért – Támogató: Communitas

2007

Civil portál létrehozása – Támogató: Szülőföld Alap

2008

Partnerség és forrásteremtés az Európai Unióban – Támogató: Communitas

2009-10

A Kárpát-medencében működő civil szervezetek első integrációs projektje, a Kárpát-medencei Civil Egyeztető Fórum, záró nyilatkozatát, a Kolozsvári Civil Nyilatkozatot 250 szervezet támogatta aláírásával. Támogató: Nemzeti Civil Alapprogram

2010

A Civil Fórum konferenciák főszervezője a kezdetektől az Erdélyi Magyar Civil Szervezetekért Alapítvány volt, ezek szervezésében a MCSZESZ a megalakulása óta szerepet vállal, és amikor a korábbi főszervező, az ERMACISZA már nem vállalta a Fórum szervezését, 2010-ben átvállaltuk, és megszerveztük Marosvásárhelyen. Partnerszervezet: Lorántffy Zsuzsanna Kulturális Egyesület Marosvásárhely. Támogatók: Szülőföld Alap, MOL, Maros Megye Tanácsa, Marosvásárhely Városi Tanácsa, Richter Gedeon.

2011

Civil Fórum konferencia Marosvásárhelyen. Partnerszervezet: Lorántffy Zsuzsanna Kulturális Egyesület Marosvásárhely. Támogatók: Szülőföld Alap, Eurotrans, Maros Megye Tanácsa, MOL, Marosvásárhely Városi Tanácsa, Böszörményi Zoltán.

2012

Civil Akadémia. Támogató: Bethlen Gábor Alap

Helyi szerepvállalás és civil integráció. Támogató: Bethlen Gábor Alap

2012-13

Civil karaván. Partnerszervezet: Nők a Magyar Nemzetért, Budapest. Támogató: NEA Budapest

Civil Akadémia. Folytatódik a program. Társszervező: Százak Tanácsa Budapest. Támogató: Százak Tanácsa Budapest

2014

Erdélyi magyar civil stratégia – Az erdélyi magyar civil szervezetek számára még nem sikerült kidolgozni és elfogadtatni egy közös civil stratégiát. Erre különösen nagy szükség van a mai helyzetben, amikor igen sok civil szervezet vezetői érzik azt, hogy magukra maradtak, nincs olyan civil hálózat, amelyre tudnának támaszkodni. Erdélyben a működő civil szervezetek száma ma a 8 évvel korábbinál jóval kevesebb, nem éri el az 1500 szervezetet. Ez igen alacsony civil szervezeti sűrűséget jelent, amin változtatni kell. A projekt tervezete nem kapott támogatást.

2015

Civil Információs Centrum (CIC) beindítása Kolozsvárt. Cél a határokon átnyúló kapcsolatok erősítése. Partnerintézmény: Századvég Politikai Iskola Alapítvány, Budapest. Támogató: Századvég Alapítvány révén az Emberi Erőforrások Minisztériuma Budapest

Civil Együttműködési Tanács – kolozsvári iroda beindítása. Támogató: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány

2016

Civil Információs Centrum (CIC) – a 2015-ben beindult tevékenység folytatódik.

Civil Együttműködési Tanács – kolozsvári iroda. Partner: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány Támogató: Rákóczi Szövetség.

Ha elsőként szeretnél értesülni a civil világ legfrissebb híreiről, iratkozz fel a hírlevelünkre. Kattints ide!