Diaszpóra- és Szórványprogram – Advent

A Rákóczi Szövetség Diaszpóra- és Szórványprogramja keretében 2016 szeptembere és 2017 júniusa között lehetőséget teremt 650 diaszpórában és 1850 Kárpát-medencei szórványban élő magyar fiatalnak magyarországi tanulmányútra.

A Diaszpóra- és Szórványprogram adventi időszakába, december 7. és 23. között 100 fiatal kapcsolódik be, akik Ausztráliából, Ausztriából, Kanadából, az Egyesült Államokból, Chiléből, Horvátországból és Erdélyből érkeznek. A programsorozat résztvevői a főváros mellett ellátogatnak a Dunakanyarba, Gödöllőre, Székesfehérvárra, Tatára, Tatabányára, Pannonhalmára és Győrbe valamint felkeresik a felvidéki bányavárosokat és a Csallóközt.

A program elsődleges célja a résztvevők egymás és az anyaország közötti, valamint a Kárpát-medencei magyar fiatalokkal való összetartozás tudatának erősítése, magyarságtudatuk- illetve anyanyelvtudásuk elmélyítése.

Bővebb információ a Diaszpóra- és Szórványprogram honlapján olvasható: http://www.rakocziszovetseg.org/diaszpora_es_szorvanyprogram

Ha elsőként szeretnél értesülni a civil világ legfrissebb híreiről, iratkozz fel a hírlevelünkre. Kattints ide!