IV.Székelyföldi Grafikai Biennálé

A IV. Székelyföldi Grafikai Biennále részvételi feltételei és szabályzata:

1. A résztvevők köre:
Pályázhatnak hivatásos képzőművészek és képzőművészeti egyetemi hallgatók, amennyiben a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek megfelelnek. Nem pályázhatnak egyesületek, szakmai szervezetek, csak a fent említett szakmai szempontokhoz sorolható egyéni alkotók.

2. A pályázó grafikai alkotások adatai:
A műalkotások témája lehet szabadon választott, a részvétel kizáró jellegű feltétele az, hogy az alkotásoknak az utóbbi 2 évben kellett készülniük. Elfogadott minden nyomtatott grafikai eljárással készült alkotás, amely a grafika meghatározását kimeríti magas-, mély- és síknyomás terén (fa- és linómetszet, aquaforte, aquatinta, mezzotinto, litográfia, szitanyomás, egyedi nyomat, C-print, offset, elektrografika stb.). Rajzok, pasztellrajzok, akvarellek nem elfogadottak.

3. Minden alkotó legtöbb 3 alkotással pályázhat. Minden beküldött mű 1 alkotásnak számít. A sorozatok elemei külön alkotásnak számítanak, tehát egy háromelemes sorozat három alkotásnak felel meg.

4. A beküldendő alkotások minimális mérete 30×30 cm, maximális mérete 100×100 cm.

5. A grafikák beküldésének határideje és helye:

5/a: ELSŐ SZAKASZ: Előzsűrizés
A IV. Székelyföldi Grafikai Biennále első szakaszában, az előzsűrizés, a beküldendő alkotások digitális reprodukciói alapján történik. A pályázatra az alkotások tökéletes reprodukcióját, digitális formában, online, a nevezési űrlapon keresztül lehet feltölteni az oldalon kért adatokkal együtt. Egy digitális kép fájlmérete nem haladhatja meg a 15 MB-ot. Feltölteni .jpg, .jpge, .png tömörítetlen formátumban lehet, 300 dpi felbontásban (a kép hosszabbik oldala minimum 2500 pixel).

Az első szakaszban a nevezés csak az online űrlapon keresztül lehetséges: http://grafikaiszemle.ro/nevezesi-urlap-2016/

Sikeres feltöltés esetén, a rendszer visszaigazoló üzenetet küld, az űrlap kitöltése során megadott e-mail címre. Ha gondjai lennének az online regisztrációval, a grafikaiszemle@grafikaiszemle.ro e-mail címen kérhet segítséget.

A digitális reprodukciók beküldésének határideje 2016. március 25., 12:00 óra.

Fontos: Az előzsűrizés szakaszában az eredeti alkotást nem kell postázni! Ellenkező esetben az eredeti műtárgyat nem áll módunkban visszaküldeni.

Az előzsűrizés eredményéről minden résztvevőt e-mailen értesítünk.

5/b: MÁSODIK SZAKASZ: Díjazás
Az előzsűrizés során született döntés alapján a második szakaszban kérjük azon bezsűrizett eredeti alkotások postázását, amelyek versenyben maradtak. A második szakaszba beválogatott grafikák bekerülnek a IV. Székelyföldi Grafikai Biennále katalógusába.

Az eredeti alkotások postázási határideje 2016. május 20. (postai bélyegző dátuma) postai úton vagy személyesen a következő címre: Centrul de Cultură al Judeţului Covasna, RO- 520008 Sfântu Gheorghe, str. Libertății, nr. 2, jud. Covasna, România.

A beküldendő alkotások mellé kérjük csatolja kinyomtatva, az első szakasz online regisztrációja során, e-mailben kapott nevezési űrlapját. Az alkotások, a nemzetközi grafikai szabványok szerint legyenek számozva és szignálva. Az eredeti grafikákat képkeret és paszpartu nélkül, postai úton vagy személyesen, mappában vagy kartonhengerben kérjük elküldeni. A határidő után érkezett alkotások automatikusan kizártnak minősülnek.

A postai szállítás során való esetleges károsodásokért nem tudunk felelősséget vállalni és ezeket nem áll módunkban helyrehozni.

A postai csomagra kérjük ráírni:
IV. Székelyföldi Grafikai Biennále
A küldemény kulturális célt szolgál és nem képvisel kereskedelmi értéket!
For cultural prupose only, no commercial value!

6. A zsűri és zsűrizés:
A zsűrit nemzetközi szinten elismert művészettörténészek és grafikusművészek alkotják. A IV. Székelyföldi Grafikai Biennále zsűrizése két szakaszban történik.

Az előzsűrizés után versenyben maradt alkotásokból választja ki a zsűri a díjazottakat. A második szakaszba beválogatott alkotásokat kiállítófelület függvényében a biennále során kiállítjuk a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban és a Székely Nemzeti Múzeumban.

A Biennále hivatalos megnyitójára 2016. október 15–én, szombaton 17 órakor kerül sor. A zsűri döntéséről és a megnyitó részleteiről az alkotások szerzőit kellő időben postán, telefonon vagy e-mailben értesítjük.

7. Részvételi díj:
A IV. Székelyföldi Grafikai Biennále versenyére nincs nevezési díj.

8. Díjak:
1. A Biennále fődíja: 2000 euró
2. Nagy Imre-díj: 1000 euró
3. Plugor Sándor-díj: 1000 euró
4. Nagy Pál-díj: 1000 euró

További információk: http://grafikaiszemle.ro/palyazati-felhivas-2016/

Ha elsőként szeretnél értesülni a civil világ legfrissebb híreiről, iratkozz fel a hírlevelünkre. Kattints ide!