CivilJutub.hu

Civil videómegosztó – interjú a főszerkesztővel (részlet):
a teljes cikk megtekinthető a civiljutub.info oldalon

 

“Mire jó egy civil videómegosztó, mi az értelme?

A lényeg, hogy egy NAGY CIVIL VIDEÓ-ADATBÁZIS KÖZVETÍTENI KÉPES A CIVIL GONDOLKODÁSMÓDOT, ÉRTÉKVILÁGOT – ez visszahat a társadalomra, visszahat a civil szervezetekre. A civil videómegosztó, mondjuk úgy, egy kétfenekű dob. Egyik felén a társadalom civil tudatosságának formálása érdekében verjük a tam-tamot, a másik oldalról pedig a civil szervezetek tevékenységének hatékony, villámgyors bemutatására alkalmasak a civil videók.

2000 óta dolgozom a civil szférában, sokszor szegezték nekem azt a kérdést, voltaképp mit művelnek a civil szervezetek. Sose tudtam ezt olyan gyorsan, érthetően megfogalmazni, bemutatni, mint ahogy ma tudom. Most elég azt mondanom annak, aki ilyet kérdez: nézzen meg pár videót a CivilJutubon, és akkor megtudja, mi mindent tesznek a civil szervezetek széles e hazában.

Kicsit hivataloskodóbban fogalmazva: a civil videómegosztó, egy olyan videós médiafelület, amely CIVIL SZEMPONTOK SZERINT SZERKESZTVE, ezt az eszközt (videómegosztást) felhasználva, segíti elő hathatósan a mai internet-világban a társadalom civil tudatának a formálását.

Miért jó ez nekünk, civileknek? Szervezeti szempontból nézve azért, mert – a mai képi kultúrán, gyors információcserén alapuló világban – nagyban ELŐSEGÍTHETI CIVIL SZERVEZETEINK ÉLETÉT, MUNKÁJÁT, EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT, KÖZLÉSI HATÉKONYSÁGÁT, MUNKA-BEMUTATÁSÁT.

A hatékonyság lényege, hogy egy pár perces videó akkora – és olyan sokféle – információmennyiséget képes közvetíteni a befogadó felé, amekkorát, mondjuk sok tucat oldalnyi – ráadásul, jól megírt – szöveg elolvasása tudna biztosítani.”

Ha elsőként szeretnél értesülni a civil világ legfrissebb híreiről, iratkozz fel a hírlevelünkre. Kattints ide!